Nước chấm is een algemene naam voor Vietnamese dipsauzen. Deze beroemde versie speelt met de smaken zoet, zuur, zout en pittig.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Quick-cook brown rice
100 g
Farmer's mincemeat
(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)
1 piece
Garlic
5 g
Mint, coriander & Thai basil
¼ piece
Lime
10 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
¼ head
Butter lettuce
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Onion
¼ piece
Red chili pepper
5 g
Ginger paste
1 tablespoon
Sugar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
180 milliliters
Boiled water
1 tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
White wine vinegar
30 milliliters
Water for the sauce
to taste
Salt and pepper
Tip: In de volgende stap voeg je rauwe ui toe aan de salade. Houd je hier niet van? Bak de ui dan hier mee met het gehakt.
Tip: Wil je het gehakt en de rijst in slabootjes serveren? Houd dan een paar grotere boterslablaadjes apart.
Tip: Schep tijdens het eten een beetje rijst en gehakt in een slablad. Dip vervolgens in de dressing.
Weetje: Wist je dat bruine rijst meer dan de dubbele hoeveelheid vezels bevat als witte rijst? Vezels zorgen ook voor een gezonde darmtransit en een langer verzadigingsgevoel.