Nước chấm is een algemene naam voor Vietnamese dipsauzen. Deze beroemde versie speelt met de smaken zoet, zuur, zout en pittig.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Basmati rice
100 g
Farmer's mincemeat
(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)
1 piece
Garlic
5 g
Mint, coriander & Thai basil
¼ piece
Lime
10 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
¼ head
Butter lettuce
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Red onion
¼ piece
Red chili pepper
1 cm
Fresh ginger
1 tablespoon
Sugar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Tip: Houd je niet van rauwe ui in de salade? Snijd de ui dan in halve ringen en bak mee met het gehakt.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart. Houd je juist van pittig? Voeg dan naar smaak eventueel meer rode peper toe.
Tip 1: Wil je het gehakt en de rijst in slabootjes serveren? Houd dan een paar grotere blaadjes botersla apart.
Tip 2: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Tip: Schep tijdens het eten een beetje rijst en gehakt in een slablad. Dip vervolgens in de dressing.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!