Vietnamese stijl gehakt met rijst
Vietnamese stijl gehakt met rijst

Vietnamese stijl gehakt met rijst

met frisse salade en Nước-chấmdressing

Wist je dat komkommers de temperatuur van het bloed en het lichaam kunnen verlagen? Daar komt ook de Engelse uitspraak 'cool as a cucumber' vandaan!

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

White long grain rice

100 g

Farmer's mincemeat

(May be present Soy, Wheat, Egg, Mustard, Celery)

1 piece

Garlic

5 g

Mint, coriander & Thai basil

¼ piece

Lime

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Onion

¼ piece

Red chili pepper

5 g

Ginger paste

20 g

Lamb's lettuce

½ bunch

Radish

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sugar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

180 milliliters

Boiled water

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

White wine vinegar

30 milliliters

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3025 kJ
Calories723 kcal
Fat31.7 g
Saturated Fat7.8 g
Carbohydrate81.1 g
Sugar15.6 g
Dietary Fiber4.2 g
Protein26.5 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Small Bowl
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een waterkoker. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de gemberpuree en de helft van de knoflook toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en het water uit de waterkoker toe. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. 
  • Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
Salade maken
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen (zie Tip). Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in dunne plakken.
  • Voeg aan een saladekom de ui, komkommer, radijs en veldsla toe en meng door elkaar.
  • Meng in een kleine kom de overige knoflook met per persoon: 1 el suiker, 1 el wittewijnazijn, 1 1/2 tl vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en 30 ml water. 

Tip: In de deze stap voeg je rauwe ui toe aan de salade. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met het gehakt.

Gehakt bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een hapjespan op hoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Hak de munt, de koriander en het Thaise basilicum fijn. Rasp de schil van de limoen.
  • Haal de pan van het vuur. Voeg de verse kruiden en de rode peper toe en meng door. Snijd de limoen in partjes en knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan. Voeg limoenrasp, peper en zout naar smaak toe.
Serveren
4
  • Verdeel het gehakt, de rijst en de salade over de borden.
  • Serveer met de dressing en de eventuele overige limoenpartjes.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!