Mushy peas is een typisch Brits bijgerecht dat vaak gegeten wordt met Fish en Chips. Supermakkelijk en superlekker!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
100 g
Canned peas
¼ piece
Lemon
5 g
Capers
50 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
5 g
Fresh flat leaf parsley & chives
½ piece
Onion
½ piece
Garlic
1 piece
Multigrain fish burger
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Mustard
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes van 1/2 - 1 cm. Meng in een kom de partjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.
Snijd de citroen in 8 partjes. Hak de kappertjes, peterselie en bieslook fijn. Laat de doperwten uitlekken. Weeg indien nodig af. Snipper de ui fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de visburger 3 minuten per kant. De visburger is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, erwten en de helft van de ui toe en roerbak 2 - 3 minuten. Haal van het vuur en plet de erwten voorzichtig met een aardappelstamper of de achterkant van een vork. Pers 1 citroenpartje per persoon uit over de erwten en breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kleine kom de mayonaise, mosterd, kappertjes, de verse kruiden, de overige ui en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng de ravigottesaus op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen, erwten en visburger over de borden. Serveer met de ravigottesaus en 1 citroenpartje per persoon.