Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree

.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Prei

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 bottle

Nootmuskaat

250 gram

Kruimige aardappelen

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

100 ml

Visbouillon

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Bloem

1 tl

Mosterd

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4079 kJ
Energie (kcal)975 kcal
Vetten53 g
waarvan verzadigd31 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers15 g
Vezels12 g
Eiwitten52 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Pan met deksel
Rasp
Ovenschaal
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Snijd de prei in fijne ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de prei en de venkel toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Blus af met per persoon 100 ml visbouillon en 1 el wittewijnazijn. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout

Snijden
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Snijd de bladpeterselie fijn. Rasp een snufje nootmuskaat met een fijne rasp. Breng ruim water aan de kook met een snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen grondig en snijd grof. Dep de verschillende vissoorten en garnalen droog met keukenpapier.

Ovenschotel maken
4

Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de slagroom, de helft van de bladpeterselie, de garnalen en de tomaat door de saus. Breng de stukken zalm, koolvis en kabeljauw op smaak met peper en zout en verdeel over een ovenschaal. Giet de saus eroverheen en dek af met de geraspte kaas. Gratineer 15 - 20 minuten in de oven. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en zout, een snuf nootmuskaat en 1 tl mosterd per persoon. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe en een scheutje melk om de puree smeuïg te maken.

Serveren
6

Serveer de visgratin met de aardappelpuree. Garneer met de overige peterselie.