Vispakketje met kabeljauw en venkel
Vispakketje met kabeljauw en venkel

Vispakketje met kabeljauw en venkel

Met limoen- citroenrijst en knoflooktomaatjes

De kabeljauwfilet en venkel stoom je vandaag gaar door ze in een pakketje van aluminiumfolie te verpakken. Zo wordt de vis sappig, mals en heel smaakvol. Ook de rijst geven we wat extra's mee door er limoen en citroen aan toe te voegen. De frisse smaak past goed bij de vis en de zoete, geroosterde tomaatjes.

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

1 unit

Kabeljauwfilet

(Contains Fish)

85 g

Basmatirijst

125 g

Rode cherrytomaten

¼ unit

Limoen

¼ unit

Citroen

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2067 kJ
Calories494 kcal
Fat9 g
Saturated Fat1.3 g
Carbohydrate74 g
Sugar2.7 g
Dietary Fiber7 g
Protein28 g
Salt0.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paper Towel
Pan with Lid
Oven Dish
Aluminum Foil
Grater

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snipper de venkel en snijd het eventuele loof fijn. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier.

Cherrytomaten in de oven
2

Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Laat daarna 5 minuten, afgedekt, nagaren. De rijst mag nog plakkerig zijn (zie tip). Leg ondertussen de rode cherrytomaten in een ovenschaal en meng de cherrytomaten met de knoflook en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de rode cherrytomaten 15 – 17 minuten in de oven.

Vispakketjes maken
3

Verdeel ondertussen de gesnipperde venkel over een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon en leg de vis erbovenop. Besprenkel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw de pakketjes dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Leg de pakketjes naast de cherrytomaten in de oven en bak 12 – 14 minuten, of tot de vis gaar is.

Raspen en persen
4

Was ondertussen de limoen en de citroen en rasp de schil van de limoen en de citroen met een fijne rasp. Pers in een kleine kom de limoen en de citroen uit.

Citroen-limoenrijst
5

Meng eerst de helft van het limoen- en citroensap met de rijst, proef of je het lekker vindt en voeg meer sap toe wanneer je van zuur houdt. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Serveer de limoen-citroenrijst met de vispakketjes en de gepofte knoflook-tomaten. Garneer de rijst met de limoen- en citroenrasp en de vis met het venkelloof.