Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt met hengel en lijn? Minimale bijvangst gegarandeerd!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Prei
1 thumb
Nootmuskaat
1 teaspoon
Paprikapoeder
50 milliliters
Slagroom
(Contains Milk)
1 unit
Kabeljauwfilet
(Contains Fish)
65 g
Rode cherrytomaten
15 g
Geraspte belegen kaas
(Contains Milk)
200 g
Kruimige aardappelen
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Wittewijnazijn
1 teaspoon
Mosterd
drizzle
Melk
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in fijne halve ringen. Snijd de prei in dunne ringen. Rasp met een fijne rasp een mespuntje per persoon van de nootmuskaat. Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei 4 – 6 minuten, haal uit de koekenpan en leg in een ovenschaal.
Verhit opnieuw 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en fruit de ui 1 – 2 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak 1 – 2 minuten mee. Blus de ui af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de slagroom. Roer goed en laat 4 – 5 minuten inkoken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Dep ondertussen de stukken kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Halveer de cherrytomaten. Leg de kabeljauw in de ovenschaal met de prei en voeg de cherrytomaten toe. Giet de roomsaus erover en bestrooi met de belegen kaas. Zet het vispannetje 20 – 25 minuten in de oven, tot de kabeljauw gaar is.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel het vispannetje over de borden en serveer met de aardappelpuree.