Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten. Rasp fijn en meng met de courgettelinten voor een extra aromatische salade.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Vleestomaat
½ unit
Tomaat
½ unit
Courgette
5 g
Triokruidenmix: Dille, Munt & bladpeterselie
40 g
Garnalen
(Contains Crustaceans)
⅓ unit
Bladerdeeg
(Contains Gluten May be present Milk)
15 g
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
1 unit
Sjalot
½ unit
Venkel
50 milliliters
Crème fraîche
(Contains Milk)
130 g
Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis
(Contains Fish)
150 milliliters
Visbouillon
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Bloem
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 tablespoon
Witte balsamicoazijn
½ teaspoon
Suiker
1 tablespoon
Olijfolie
2 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Halveer de vleestomaat in de breedte en snijd de tomaat in blokjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de venkel toe en bak 3 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem toe per persoon en roerbak 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon en verhoog het vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat 8 - 10 minuten inkoken. Roer af en toe door.
Schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in dunne linten.Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de bladpeterselie en dille fijn, maar bewaar apart van elkaar. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en een snuf zout met de courgette, dille en munt. Bewaar tot serveren en schep af en toe om.
Verlaag het vuur van de hapjespan en roer de crème fraîche, bladpeterselie en tomatenblokjes erdoor. Breng de zalm, koolvis, kabeljauw en garnalen op smaak met peper en zout en leg in een ovenschaal. Giet de saus eroverheen. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen en snijd op de bovenkant kruiselings in. Bak 20 – 25 minuten in de oven.
Meng de panko met peper, zout en 1 el olijfolie per persoon. Leg de vleestomaten in een ovenschaal en besprenkel met 1 tl zwarte balsamicoazijn per tomaat en dek af met de panko. Bak de tomaten, samen met de vispastei, 15 - 20 minuten in de oven.
Serveer de vispastei met de courgette salade en de tomaten met panko.