Visschnitzel met rodekool en appelmoes
Visschnitzel met rodekool en appelmoes

Visschnitzel met rodekool en appelmoes

Het enige wat je hoeft te doen, is de appel pureren!

Allergens:
Sulphites
Fish
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Rodekool

1 unit

Appel

15 g

Gele rozijnen

(Contains Sulphites)

1 unit

Gepaneerde heekfilet

(Contains Fish, Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Honing

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories640 kcal
Energy (kJ)2678 kJ
Fat11 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate101 g
Sugar0 g
Dietary Fiber16 g
Protein27 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Immersion blender
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (milva). Schil of was de aardappelen grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen afgedekt in 15 minuten gaar. Giet daarna af.

Voeg de honing en het water toe.
2

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de rodekool al roerende 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de honing en 50 ml water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en laat, afgedekt, 20 minuten zachtjes bakken.

Snijd de appel klein.
3

Snijd ondertussen de appel klein en pureer ¾ van de appel met een staafmixer tot appelmoes. Bewaar de appelmoes afgedekt in de koelkast.

4

Voeg de overige appel en de rozijnen na 15 minuten bakken toe aan de wok of hapjespan met rodekool.

Bak de visschnitzels knapperig.
5

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de visschnitzel aan elke kant in 1 minuut knapperig op hoog vuur. Draai het vuur lager en bak nog 2 - 3 minuten.

6

Stamp de aardappelen tot een puree, voeg de rest van de roomboter toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel de visschnitzel, aardappelpuree en rodekool over de borden. Serveer met de appelmoes.