Het enige wat je hoeft te doen, is de appel pureren!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Vastkokende aardappelen
200 g
Rodekool
1 unit
Appel
15 g
Gele rozijnen
(Contains Sulphites)
1 unit
Gepaneerde heekfilet
(Contains Fish, Gluten)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Honing
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (milva). Schil of was de aardappelen grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen afgedekt in 15 minuten gaar. Giet daarna af.
Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de rodekool al roerende 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de honing en 50 ml water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en laat, afgedekt, 20 minuten zachtjes bakken.
Snijd ondertussen de appel klein en pureer ¾ van de appel met een staafmixer tot appelmoes. Bewaar de appelmoes afgedekt in de koelkast.
Voeg de overige appel en de rozijnen na 15 minuten bakken toe aan de wok of hapjespan met rodekool.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de visschnitzel aan elke kant in 1 minuut knapperig op hoog vuur. Draai het vuur lager en bak nog 2 - 3 minuten.
Stamp de aardappelen tot een puree, voeg de rest van de roomboter toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de visschnitzel, aardappelpuree en rodekool over de borden. Serveer met de appelmoes.