Visstoof met kokosmelk en limoen
Visstoof met kokosmelk en limoen

Visstoof met kokosmelk en limoen

Met rijst en verse koriander

Deze makkelijk te maken visstoof is geïnspireerd op moqueca Baiana, ofwel visstoof uit het Braziliaanse Bahia. Door de vis te garen in de saus, trekken alle smaken - kokos, paprika en kerriepoeder - er goed in. De limoenrasp geeft de rijst een frisse smaak.

Allergens:
Celery
Mustard
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode paprika

50 milliliters

Kokosmelk

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

½ can

Tomatenblokjes

85 g

Pandanrijst

1 unit

Koolvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

3 bunch

Verse koriander

(May be present Celery)

¼ unit

Limoen

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2661 kJ
Calories636 kcal
Fat18 g
Saturated Fat9.5 g
Carbohydrate83 g
Sugar11.1 g
Dietary Fiber6 g
Protein32 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika klein. Roer de kokosmelk goed door, zodat er geen klontjes meer in zitten.

Stoof maken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook en het kerriepoeder 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, kokosmelk en de tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

Rijst koken
3

Voeg ondertussen de rijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Breng de rijst op smaak met peper en zout.

Koolvis stoven
4

Dep ondertussen de koolvisfilet droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke stukken. Leg de koolvisfilet in de laatste 6 - 8 minuten op de groenten en laat, afgedekt, meegaren op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.

Smaakmakers snijden
5

Snijd ondertussen de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten.

Serveren
6

Voeg 1 tl limoenrasp per persoon toe aan de rijst en knijp naar smaak het sap uit de limoenpartjes erover. Verdeel de rijst en de visstoof over de borden. Garneer met de koriander en de overige limoenpartjes.