Visstoof met kokosmelk en limoen
Visstoof met kokosmelk en limoen

Visstoof met kokosmelk en limoen

met zilvervliesrijst, paprika en verse koriander

Deze visstoof is geïnspireerd op moqueca Baiana, ofwel visstoof uit het Braziliaanse Bahia.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

50 milliliters

Coconut milk

⅓ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

1 pack

Chopped tomatoes

85 g

Brown rice

1 piece

Pollock fillet

¼ piece

Lime

2.5 g

Fresh coriander

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Energy (kJ)2687 kJ
Calories642 kcal
Fat20 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate80 g
Sugar14 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein27 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Paper Towel
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.

Tip: Wist je dat deze maaltijd door de paprika en tomatenblokjes meer vitamine C bevat dan de ADH?

Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook en het kerriepoeder 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip:

Rijst koken
3

Voeg ondertussen de zilvervliesrijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 20 minuten. Giet daarna af en laat staan met deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Koolvis stoven
4

Dep ondertussen de koolvishaas droog met keukenpapier en snijd in 4 gelijke stukken. Leg de koolvishaas in de laatste 6 – 8 minuten op de groenten en stoof, afgedekt, mee op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.

Tip: De koolvis is rijk aan jodium - belangrijk voor de schildklier, stofwisseling en de groei bij kinderen. Jodium zit voornamelijk in brood met bakkersgist, dus wie weinig brood eet kan dit compenseren door het eten van (zee gevangen) vis.

Limoen en koriander snijden
5

Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten. Snijd de koriander grof.

Serveren
6

Voeg 1 tl limoenrasp per persoon toe aan de rijst en knijp de limoenpartjes er naar smaak over uit. Verdeel de rijst en de visstoof over de borden. Garneer met de overige limoenpartjes en de koriander.