Visstoof met kokosmelk en spekjes
Visstoof met kokosmelk en spekjes

Visstoof met kokosmelk en spekjes

met aardappel, courgette en prei

.

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Prei

½ unit

Courgette

20 g

Spekblokjes

½ teaspoon

Paprikapoeder

75 milliliters

Kokosmelk

100 g

Koolvishaasje

(Contains Fish)

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2609 kJ
Calories624 kcal
Fat25 g
Saturated Fat17.5 g
Carbohydrate63 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber9 g
Protein33 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Slotted Spoon

Cooking Steps

.
1

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Snijd de prei in dunne halve ringen en de courgette in dunne halve plakken.

.
2

Zet de aardappelen net onder water in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

.
3

Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Haal uit de pan met een schuimspaan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.

.
4

Breng 75 ml water per persoon aan de kook. Voeg de prei en de roomboter toe aan de hapjespan met het bakvet en zet het vuur gemiddeld. Bestrooi de prei met zout en bak in 5 – 7 minuten zacht. Zet het vuur middelhoog, voeg de courgette en het paprikapoeder toe en bak nog 5 minuten. Schep af en toe om.

.
5

Schenk het kokende water, de kokosmelk en de wittewijnazijn in de hapjespan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Schep goed om, zet het vuur laag en leg de koolvishaas ertussen. Dek de pan af en pocheer in 3 minuten per kant gaar.

.
6

Verdeel de aardappelen over de borden. Haal de vis voorzichtig van de groenten af en schenk de bouillon met groenten over de aardappelen. Leg er voorzichtig de vis op en bestrooi met de spekjes.