Volkoren bulgur met appel, koolrabi en falafel
Volkoren bulgur met appel, koolrabi en falafel

Volkoren bulgur met appel, koolrabi en falafel

Een populair gerecht uit het Midden-Oosten

Falafel wordt veel gegeten in de Oosterse keuken. Het is gemaakt van kikkererwten en is daarom erg voedzaam. Bekijk het blog voor tips hoe je het gemakkelijkst falafelballetjes kunt maken. Heb je weinig tijd? Maak dan falafelburgers in plaats van falafelballetjes. Verdeel het deeg in 2 burgers per persoon en bak 3 – 4 minuten aan elke kant.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

170 g

Volkoren bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

300 g

Falafeldeeg

(Contains Gluten)

200 g

Koolrabi

200 g

Mini-romatomaten

1 unit

Appel

6 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

60 g

Broccoli

½ unit

Citroen

Not included in your delivery

350 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

4 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories750 kcal
Energy (kJ)3138 kJ
Fat26 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate94 g
Sugar0 g
Dietary Fiber30 g
Protein24 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe en kook, afgedekt, in 8 – 10 minuten gaar. Roer tussendoor goed over de bodem om aanbranden te voorkomen. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

maak falafelballetjes
2

Draai ondertussen 6 falafelballetjes per persoon: kneed met vochtige handen het deeg goed en rol er dan balletjes van. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van een 1 cm.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el water per persoon toe en bak de koolrabi, afgedekt, 10 minuten.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een andere koekenpan en bak de falafelballetjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur aan elke kant bruin. Pas op, de falafel bakt snel aan.

Meng in een saladekom
5

Snijd de romatrostomaten in kwarten. Snijd de appel (jonagold) klein. Hak de bladpeterselie fijn en scheur de botersla klein. Meng alles in een saladekom.

6

Pers het sap van de citroen uit en maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, een ½ el citroensap per persoon, peper en zout.

7

Maak de bulgur met een vork los en voeg de bulgur, koolrabi en dressing toe aan de saladekom. Breng op smaak met extra citroensap, peper en zout.

8

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de falafel.