Wist je dat ze in Denemarken ook blauwe kaas maken? Danablu heeft zelfs een beschermde status en mag enkel in Denemarken gemaakt worden van Deense koemelk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Onion
125 g
Chestnut mushrooms
2 piece
Pear
⅓ sachet(s)
Dried thyme
60 g
Wholewheat couscous
10 g
Dried cranberries & mixed seeds
40 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach
50 g
Blue cheese cubes
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
125 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
¼ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Balsamic vinegar
Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer, inclusief schil, in partjes.
Meng op een bakplaat met bakpapier de champignons met de rode ui, de gedroogde tijm en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 - 15 minuten. Schep halverwege om. Weeg ondertussen de volkoren couscous af (je gebruikt niet alle couscous die je ontvangt) en meng in een saladekom met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de cranberry-pittenmix, zonder olie, tot ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit vervolgens de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de partjes peer 7 - 12 minuten, of tot ze gaar zijn. Voeg halverwege de honing toe. Maak ondertussen in een kleine kom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de groenten uit de oven en de dressing toe aan de saladekom met de volkoren couscous en meng goed. Laat de groenten en couscous even afkoelen en schep er voorzichtig de gemengde sla door en breng op smaak met peper en zout.
Schep de salade op de borden, bestrooi met de Danablu en de cranberry-pittenmix. Garneer met de partjes peer. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.