Volkoren couscous met blauwe kaas
Volkoren couscous met blauwe kaas

Volkoren couscous met blauwe kaas

met gebakken peer en cranberry-pittenmix

Wist je dat ze in Denemarken ook blauwe kaas maken? Danablu heeft zelfs een beschermde status en mag enkel in Denemarken gemaakt worden van Deense koemelk.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Red onion

125 g

Chestnut mushrooms

2 piece

Pear

⅓ sachet(s)

Dried thyme

60 g

Wholewheat couscous

10 g

Dried cranberries & mixed seeds

40 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach

50 g

Blue cheese cubes

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

125 milliliters

Low sodium vegetable stock

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories823 kcal
Energy (kJ)3442 kJ
Fat34 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate98 g
Sugar46 g
Dietary Fiber13.5 g
Protein23 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de kastanjechampignons en snijd eventuele grotere champignons in kwarten. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer, inclusief schil, in partjes.

Groenten in de oven
2

Meng op een bakplaat met bakpapier de champignons met de rode ui, de gedroogde tijm en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 - 15 minuten. Schep halverwege om. Weeg ondertussen de volkoren couscous af (je gebruikt niet alle couscous die je ontvangt), meng in een saladekom met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Cranberry-pittenmix roosteren
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de cranberry-pittenmix, zonder olie, tot ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Peer bakken
4

Verhit vervolgens de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de partjes peer 7 - 12 minuten, of tot ze gaar zijn. Voeg halverwege de honing toe. Maak ondertussen in een kleine kom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Voeg de groenten uit de oven en de dressing toe aan de saladekom met de volkoren couscous en meng goed. Laat de groenten en couscous even afkoelen en schep er voorzichtig de gemengde sla door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de salade op de borden, bestrooi met de Danablu en de cranberry-pittenmix. Garneer met de partjes peer. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.