Volkoren enchilada's met kipgehakt
Volkoren enchilada's met kipgehakt

Volkoren enchilada's met kipgehakt

met zure room en frisse tomatensalsa

Hoewel de tomaat misschien bekend staat als een groente, ligt het toch anders. Plantkundig gezien is de tomaat namelijk een vrucht, ofwel een fruitsoort.

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount
Corn

70 g

Corn

Onion

½ piece

Onion

Tomato

1.5 piece

Tomato

Carrot

½ piece

Carrot

Chicken mince with Mexican seasoning

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

Mexican-style spices

½ sachet(s)

Mexican-style spices

Passata

100 g

Passata

Wholewheat tortilla

2 piece

Wholewheat tortilla

(Contains Wheat)

Grated cheddar

25 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

Organic sour cream

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2977 kJ
Calories711 kcal
Fat31 g
Saturated Fat15.1 g
Carbohydrate62.6 g
Sugar18.1 g
Dietary Fiber17.7 g
Protein38.7 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Strainer
Tall-Sided Pan
Oven Dish
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de wortel in zeer kleine blokjes. 
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortel, mais en 2/3 van de ui 1 - 2 minuten (zie Tip). 

Tip: Je gebruikt een deel van de ui rauw in de salsa. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui mee in deze stap. 

Vulling maken
2
  • Voeg het kipgehakt en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak het gehakt in 2 - 3 minuten los.
  • Voeg de passata en de helft van de tomaat toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.
Enchilada's maken
3
  • Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel.
  • Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.

Weetje: Mais levert een goede portie magnesium - een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de overige tomaat en ui met de wittewijnazijn.
  • Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Serveer de enchilada's met de tomatensalsa en de zure room.