Volkoren noedels met kipgehakt en Aziatische saus
Volkoren noedels met kipgehakt en Aziatische saus

Volkoren noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten

De zoete Aziatische saus, gemberpuree, sojasaus en knoflook geven veel smaak aan dit gerecht. En al deze smaken zet jij al binnen 20 minuten op tafel!

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

½ piece

Bell pepper

¼ piece

Red chili pepper

100 g

Chicken mince with Indonesian spices

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 g

Chopped cashews

(Contains Cashews May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Shallot

50 g

Wholewheat noodles

(Contains Wheat)

1 piece

Garlic

5 g

Ginger paste

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2399 kJ
Calories573 kcal
Fat17.5 g
Saturated Fat3.8 g
Carbohydrate68.4 g
Sugar23.9 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein31.6 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot, knoflook en het kipgehakt toe aan de wok of hapjespan en bak 2 minuten.
  • Voeg de courgette, paprikareepjes en 1/4 rode peper per persoon toe aan de wok of hapjespan en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Noedels koken
3
  • Voeg de zoete Aziatische saus, gemberpuree en sojasaus toe en meng goed (zie Tip).
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Roer de noedels een paar keer goed door.
  • Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan met groenten en kip en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Garneer met de cashewstukjes.

Weetje: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn 2 belangrijke mineralen voor het lichaam. Zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.