Volkoren noedels met kippendij
Volkoren noedels met kippendij

Volkoren noedels met kippendij

met roerbakgroenten en rode peper

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Garlic

100 g

Chicken thigh strips

200 g

Vegetable mix with cabbage

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Wholewheat noodles

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3050 kJ
Calories729 kcal
Fat21.7 g
Saturated Fat5.1 g
Carbohydrate99 g
Sugar22.4 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein33.6 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Wok with Lid

Cooking Steps

Snijden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Groenten en kip bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten.
  • Voeg de groentemix en de Koreaanse kruiden toe. 
  • Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Noedels koken
3
  • Breek ondertussen de noedels boven de pan en kook 3 - 4 minuten. Bewaar wat van het kookvocht en giet daarna af. 
  • Voeg de noedels en 1 el kookvocht per persoon toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Serveer de noedels met kippendij en groenten in diepe borden.