Volkoren penne met ansjovis-tomatensaus
Volkoren penne met ansjovis-tomatensaus

Volkoren penne met ansjovis-tomatensaus

met aubergine en walnootstukjes

Deze pasta geef je snel en gemakkelijk extra smaak door de ansjovis. Dit visje zit bomvol umami wat extra hartigheid toevoegt.

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Fish
Walnuts
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

1 piece

Garlic

¼

Anchovies

(Contains Fish)

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

90 g

Wholegrain penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories697 kcal
Energy (kJ)2915 kJ
Fat28.6 g
Saturated Fat7.3 g
Carbohydrate77.8 g
Sugar19.1 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein25.9 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Pan with Lid

Cooking Steps

Snijden
1

Snijd de aubergine in blokjes van 1/2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de ansjovis fijn.

Aubergine bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de aubergine in 10 - 12 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. 

Pasta koken
3

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de volkoren penne. Kook de pasta, afgedekt, 9 - 11 minuten. Giet af, maar bewaar 1 kopje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.

Smaakmakers bakken
4

Voeg de knoflook, ansjovis en walnootstukjes toe aan de hapjespan met aubergine. Roerbak 4 minuten mee, of tot de walnootstukjes goudbruin beginnen te kleuren. Voeg de tomatenblokjes toe en roerbak 2 minuten. Haal daarna de hapjespan van het vuur.

Saus maken
5

Rasp de parmigiano reggiano. Voeg de Midden-Oosterse kruiden, 3/4 van de parmigiano reggiano en 1 tl wittewijnazijn per persoon toe aan de hapjespan. Voeg 2 el kookvocht per persoon toe en meng goed. Voeg vervolgens de pasta toe aan de pan en meng goed met de saus. 

Serveren
6

Verdeel de volkoren penne met saus over de borden. Garneer met de overige parmigiano reggiano.