Volkoren penne met rodepesto-tomatensaus
Volkoren penne met rodepesto-tomatensaus

Volkoren penne met rodepesto-tomatensaus

met geroosterde groenten

Vrij vertaald betekent Grana Padano 'de korrel van Padanië'. Deze kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Cashews
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Wholegrain penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

½ piece

Onion

½ piece

Courgette

½ piece

Carrot

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

½ piece

Garlic

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

½

Tomato paste

½ pack

Chopped tomatoes with basil

40 g

Pesto rosso

(Contains Milk, Cashews May be present Peanuts, Tree nuts)

20 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3811 kJ
Calories911 kcal
Fat42.8 g
Saturated Fat8.2 g
Carbohydrate93.2 g
Sugar26.5 g
Dietary Fiber16.5 g
Protein28.1 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette en wortel in halve maantjes. Meng in een kom de ui, courgette en wortel met de Siciliaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Groenten roosteren
2

Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 12 - 15 minuten in de oven. Kook de penne 9 - 11 minuten in de pan (zie Tip). Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Knoflook en basilicum snijden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in reepjes.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Saus maken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de tomatenpuree 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en 2 el pastawater per persoon toe.

Saus afmaken
5

Bereid de bouillon. Voeg de bouillon toe aan de saus en roer goed door. Verlaag het vuur en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Roer de rode pesto, geroosterde groenten en pasta door de saus (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 50 ml bouillon per persoon en vul aan met 50 ml kokend water per persoon.

Serveren
6

Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de Grana Padanovlokken en het basilicum.