Als je tomatenpuree een paar minuten in wat olie bakt tot het begint te geuren, vóórdat je andere ingrediënten toevoegt, wordt de tomatensmaak versterkt en de bitterheid minder.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Wholegrain penne
(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)
½ piece
Onion
½ piece
Courgette
½ piece
Carrot
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
½ piece
Garlic
5 g
Fresh basil
(May be present Celery)
½
Tomato paste
½ pack
Chopped tomatoes with basil
40 g
Pesto rosso
(Contains Milk, Cashews May be present Peanuts, Tree nuts)
20 g
Grana Padano flakes DOP
(Contains Egg, Milk)
100 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de courgette en wortel in halve maantjes. Meng in een kom de ui, courgette en wortel met de Siciliaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en rooster 12 - 15 minuten in de oven. Kook de penne 9 - 11 minuten in de pan (zie Tip). Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum in reepjes.
Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de tomatenpuree 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en 30 ml pastawater per persoon toe.
Bereid de bouillon (zie Tip). Voeg de bouillon toe aan de saus en roer goed door. Verlaag het vuur en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Roer de rode pesto, geroosterde groenten en pasta door de saus.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 50 ml bouillon per persoon en vul aan met 50 ml kokend water per persoon.
Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de Grana Padanovlokken en het basilicum.