Volkoren penne met romige geitenkaassaus
Volkoren penne met romige geitenkaassaus

Volkoren penne met romige geitenkaassaus

met prei, champignons en amandelen

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas?

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Almonds
Peanuts
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

200 g

Vegetable mix with mushrooms

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Italian seasoning

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

25 g

Grated mature goat's cheese

(Contains Milk)

90 g

Wholegrain penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium mushroom or vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories914 kcal
Energy (kJ)3826 kJ
Fat51.8 g
Saturated Fat26.1 g
Carbohydrate74.5 g
Sugar13.6 g
Dietary Fiber12.4 g
Protein33.4 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Casserole

Cooking Steps

Pasta koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met water.
  • Kook de volkoren penne, afgedekt, 9 - 11 minuten (zie Tip).
  • Bewaar een beetje kookvocht, giet de pasta af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de groentemix samen met de knoflook en Italiaanse kruiden 3 - 5 minuten.
  • Hak ondertussen de amandelen grof.

 

Saus maken
3
  • Voeg de kookroom, zachte geitenkaas en mosterd toe aan de pan met groenten.
  • Meng alles goed en voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe aan de saus.
  • Verhit de saus nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe aan de hapjespan en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte geitenkaas en amandelstukjes.

Weetje: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.