Volkoren pita met falafel, aubergine en salade
Volkoren pita met falafel, aubergine en salade

Volkoren pita met falafel, aubergine en salade

Je rolt zelf falafelballetjes

Falafelballetjes komen uit de Midden-Oosterse keuken en worden gemaakt van kikkererwten of bonen. Onze Nederlandse leverancier Maza, gespecialiseerd in Oosterse bereidingen, maakte voor jou het falafeldeeg. Jij hoeft er enkel nog balletjes van te draaien. Druk ze een klein beetje plat, zo bak je ze makkelijker.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

½ unit

Rode ui

2 unit

Tomaat

150 g

Falafeldeeg

(Contains Gluten)

10 g

Zonnebloempitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

1 unit

Gedroogde oregano

¼ unit

Botersla

2 unit

Volkoren pitabrood

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories867 kcal
Energy (kJ)3628 kJ
Fat32 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate109 g
Sugar0 g
Dietary Fiber18 g
Protein27 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Casserole with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd de aubergine in kleine blokjes.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm en snipper de rode ui. Snijd de tomaat in blokjes.

Draai de falafelballetjes.
2

Draai 6 falafelballetjes per persoon: kneed met vochtige handen het deeg goed en rol er dan balletjes van. Druk een beetje plat.

3

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan.

Bak de aubergine en tomaat.
4

Verhit 2/3 deel olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de aubergine op hoog vuur in 6 - 8 minuten bruin en gaar. Voeg halverwege de ui en de oregano toe en bak mee. Voeg de laatste 2 minuten de helft van de tomaat toe, draai het vuur laag en bak mee met de deksel op de pan. Laat nagaren met de deksel op de pan. Roer, vlak voor het serveren, goed door en breng op smaak met peper en zout.

5

Scheur ondertussen de kropsla in grove stukken en meng met de zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, zonnebloempitten en de overige tomaat in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

6

Bak ondertussen de volkoren pitabroodjes 2 – 3 minuten in de oven of broodrooster.

7

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur aan elke kant bruin. Pas op, de falafel bakt snel aan.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Snijd de volkoren pitabroodjes open. Vul de pitabroodjes met 2 el auberginemengsel, wat salade en daarop 3 falafelballetjes per pita. Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de overige salade.