Radijs heeft een pittige smaak en kun je met schil eten. Houd je wat radijsjes over? Snijd deze dan in plakjes en gebruik dit als broodbeleg. Tip: om de falafelburgers stevig te krijgen is het belangrijk dat je het falafeldeeg goed en stevig kneedt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Falafeldeeg
(Contains Gluten)
32.5 g
Veldsla
5 unit
Radijs
⅕ unit
Komkommer
1 sprig
Verse dille
(May be present Celery)
2 unit
Volkoren pitabrood
(Contains Gluten)
50 g
Yoghurtsaus
(Contains Egg, Mustard, Tree nuts, Peanuts)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 tablespoon
Mosterd
1 tablespoon
Honing
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 250 graden of maak gebruik van een broodrooster.
Kneed het falafeldeeg en draai hiervan 2 ballen per persoon. Druk deze vervolgens plat tot burgers.
Snijd of schaaf de komkommer en radijsjes in dunne plakken. Scheur de veldsla klein en snijd de dille fijn. Meng alle vier in een saladekom.
Verhit 4 el zonnebloemolie in de koekenpan en bak de falafelburgers 3 - 4 minuten aan elke kant bruin. Schud regelmatig met de pan om te voorkomen dat de falafelburgers aanbakken.
Besprenkel de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster of tot ze bruin zijn.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, honing, witte wijnazijn, peper en zout en meng de dressing met de salade.
Verdeel de pitabroodjes en falafelburgers over de borden. Serveer met de salade en yoghurtsaus.
Tip! Zijn de falafelburgers eerder klaar dan de pitabroodjes? Zet het vuur onder de falafel laag, dan blijven ze warm tot de rest klaar is.