Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus
Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus

Volkoren pitabrood met falafelburgers, frisse salade en romige yoghurtsaus

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

Radijs heeft een pittige smaak en kun je met schil eten. Houd je wat radijsjes over? Snijd deze dan in plakjes en gebruik dit als broodbeleg. Tip: om de falafelburgers stevig te krijgen is het belangrijk dat je het falafeldeeg goed en stevig kneedt.

Allergens:
Gluten
Egg
Mustard
Tree nuts
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

150 g

Falafeldeeg

(Contains Gluten)

32.5 g

Veldsla

5 unit

Radijs

⅕ unit

Komkommer

1 sprig

Verse dille

(May be present Celery)

2 unit

Volkoren pitabrood

(Contains Gluten)

50 g

Yoghurtsaus

(Contains Egg, Mustard, Tree nuts, Peanuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 tablespoon

Mosterd

1 tablespoon

Honing

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories787 kcal
Energy (kJ)3293 kJ
Fat34 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate89 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein20 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Bowl
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 250 graden of maak gebruik van een broodrooster.

Kneed burgers van het falafeldeeg
2

Kneed het falafeldeeg en draai hiervan 2 ballen per persoon. Druk deze vervolgens plat tot burgers.

Snijd de radijs en komkommer in dunne plakken
3

Snijd of schaaf de komkommer en radijsjes in dunne plakken. Scheur de veldsla klein en snijd de dille fijn. Meng alle vier in een saladekom.

Bak de falafelburgers
4

Verhit 4 el zonnebloemolie in de koekenpan en bak de falafelburgers 3 - 4 minuten aan elke kant bruin. Schud regelmatig met de pan om te voorkomen dat de falafelburgers aanbakken.

5

Besprenkel de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster of tot ze bruin zijn.

6

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, honing, witte wijnazijn, peper en zout en meng de dressing met de salade.

Serveer met de salade en yoghurtsaus
7

Verdeel de pitabroodjes en falafelburgers over de borden. Serveer met de salade en yoghurtsaus.

Tip! Zijn de falafelburgers eerder klaar dan de pitabroodjes? Zet het vuur onder de falafel laag, dan blijven ze warm tot de rest klaar is.