Fresh Spaghetti in Creamy Beef Sauce with Harissa

Fresh Spaghetti in Creamy Beef Sauce with Harissa

with spinach, Romano pepper & fresh parsley

Puntpaprika's hebben een bijzonder zoete smaak. Deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met de gewone paprika. Hierdoor heb je geen last van de velletjes van de vrucht!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Wholewheat spaghetti

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

100 g

Beef mince with kofta seasoning

(May be present Egg, Mustard, Celery, Soy, Gluten)

½ piece

Garlic

½ piece

Romano pepper

50 g

Spinach

25 g

Cream cheese

(Contains Milk)

30 g

Harissa

¼ piece

Red chili pepper

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3161 kJ
Calories756 kcal
Fat29.7 g
Saturated Fat14.4 g
Carbohydrate80.1 g
Sugar19.7 g
Dietary Fiber17 g
Protein37.6 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole

Cooking Steps

1
  • Breng een pan met ruim water aan de kook voor de pasta. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de spaghetti 10 - 12 minuten. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op hoog vuur.
  • Voeg de paprika, knoflook en rode peper toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak 2 - 3 minuten mee.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

3
  • Voeg de tomatenblokjes toe aan de hapjespan en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.
  • Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat al roerend slinken.
4
  • Roer de roomkaas door de saus. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de pasta door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te droog lijkt.
  • Verdeel de pasta met saus over diepe borden. Besprenkel met de harissa en garneer met de bladpeterselie.