Volkoren spaghetti met cherrytomaten en gruyère
Volkoren spaghetti met cherrytomaten en gruyère

Volkoren spaghetti met cherrytomaten en gruyère

Met Turkse rode peper, munt en pompoenpitten

Dat paprika en hete pepers tot dezelfde familie behoren zie je goed terug in de Turkse rode peper die je in dit gerecht gebruikt. Hij lijkt namelijk veel op de puntpaprika, maar is kleiner en heeft iets meer pit. De Zwitserse gruyère is zoet van smaak, maar niet overheersend. Je maakt dit pastagerecht vol bijzondere smaken af met zoete tomaatjes uit de oven, munt en pompoenpitten.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

1.5 unit

Turkse rode peper

125 g

Rode cherrytomaten

90 g

Volkoren spaghetti

(Contains Gluten)

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

¼ unit

Citroen

4 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

40 g

Geraspte gruyère

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2904 kJ
Calories694 kcal
Fat28 g
Saturated Fat8.2 g
Carbohydrate79 g
Sugar13.4 g
Dietary Fiber13 g
Protein24 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Oven Dish
Casserole
Pan with Lid

Cooking Steps

1
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti integrale. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse rode peper en snijd de peper in dunne ringen.

2.
2

Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de cherrytomaten 15 – 20 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

4
4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de Turkse peper en de oregano toe en bak 4 minuten op middellaag vuur.

5
5

Pers ondertussen het sap uit de citroen en snijd de blaadjes munt in reepjes. Voeg vervolgens de spaghetti, de helft van de gruyère, 1 el citroensap per persoon en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe aan de wok of hapjespan en roer goed door.

6
6

Verdeel de spaghetti over de borden en schep de cherrytomaten erop. Giet het vocht uit de ovenschaal over het gerecht en garneer met de pompoenpitten, de munt en de overige gruyère.