Volkoren spaghetti met garnalen in kerrieroomsaus
Volkoren spaghetti met garnalen in kerrieroomsaus

Volkoren spaghetti met garnalen in kerrieroomsaus

met tomaat en dragon

Tip voor in de voorraadkast. Met bouillonblokjes in huis verfraai je heel makkelijk en snel de smaak van elke maaltijd. Goed nieuws, want Knorr heeft het assortiment flink uitgebreid. Wist je dat ze ook een vetarme Finesse-lijn, Low Salt- en zelfs Zero Salt-bouillonblokjes hebben? Voeg zelf eens een Knorr Finesse vetarm visbouillonblokje aan jouw maaltijd toe!

Tags:
Family
Allergens:
Celery
Mustard
Milk
Wheat
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Courgette

⅓ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

½ teaspoon

Smoked paprika

100 g

Passata

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

90 g

Wholewheat spaghetti

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

½ piece

Tomato

2.5 g

Fresh tarragon

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

¾ tablespoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

50 milliliters

Low sodium fish stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3262 kJ
Calories780 kcal
Fat37.5 g
Saturated Fat15.2 g
Carbohydrate76.1 g
Sugar16.5 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein28.7 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Large Sautépan with Lid
Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 15 - 20 minuten in de oven.

Bakken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de helft van de rode peper 1 - 2 minuten. Voeg daarna per persoon: 1 tl kerriepoeder en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe en bak de specerijen 1 minuut mee.

Pasta koken
3

Blus de smaakmakers en specerijen af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, de bouillon en de passata. Verlaag het vuur en voeg de kookroom toe. Laat de saus, afgedekt, nog 12 - 14 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tomaat bereiden
4

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Ris de blaadjes van de dragon en snijd fijn. Meng in een kom de tomaat met de helft van de dragon en per persoon: 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Garnalen bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de garnalen en de overige rode peper 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de garnalen en de overige dragon toe aan de saus.

Serveren
6

Schep de spaghetti in diepe borden en serveer met de saus, garnalen en courgette. Serveer de tomaat met dragon ernaast.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.