Volkoren spaghetti met kipworst en rode pesto
Volkoren spaghetti met kipworst en rode pesto

Volkoren spaghetti met kipworst en rode pesto

in romige tomatensaus met paprika en tomaat

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Wheat
Milk
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

1 piece

Tomato

½ piece

Bell pepper

2 piece

Chicken sausage

90 g

Wholewheat spaghetti

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

100 g

Passata

25 g

Pesto rosso

(Contains Milk, Cashews May be present Peanuts, Tree nuts)

50 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3609 kJ
Calories863 kcal
Fat41.6 g
Saturated Fat13.8 g
Carbohydrate80.8 g
Sugar18.9 g
Dietary Fiber14.6 g
Protein34.5 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Sautépan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de paprika in blokjes.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de kipworstjes in 4 - 6 minuten rondom bruin. Haal de kipworstjes uit de pan en bewaar apart.
  • Zet de hapjespan terug op het vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de paprika 2 - 3 minuten.
  • Voeg daarna de knoflook, ui en tomaat toe. Roerbak 1 - 2 minuten.
Saus maken
3
  • Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, maar bewaar minstens 25 ml kookvocht per persoon. Laat zonder deksel uitstomen.
  • Blus de ui, knoflook, paprika en tomaat af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Verlaag het vuur en voeg de passata toe. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd ondertussen de kipworstjes in stukjes van 1 cm.
Serveren
4
  • Voeg de kookroom, de kipworst en 25 ml kookvocht per persoon toe aan de saus en roer goed door (zie Tip).
  • Laat 2 - 3 minuten zachtjes inkoken en voeg de spaghetti en de rode pesto toe. 
  • Schep goed om en voeg eventueel wat extra kookvocht toe als het te droog is. 
  • Verdeel de spaghetti met saus over diepe borden.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang de room door melk of bouillon en/of voeg minder rode pesto toe. De overige room kun je gebruiken voor een soep en de pesto is lekker op een boterham.