Vandaag pasta met een saus geïnspireerd op cacciatore saus, maar dan als vegan variant! Een saus vol verschillende groenten waarbij je de kaas niet zult missen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Wholewheat spaghetti
(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Eggplant
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
100 g
Passata
40 g
Caponata dip
(Contains Celery)
15 g
Olives & capers
40 g
Roasted bell pepper sauce
5 g
Fresh basil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Balsamic vinegar
½ teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de aubergine in blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en aubergine toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de aubergine goudbruin kleurt. Voeg de Siciliaanse kruiden en knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet af, maar bewaar 100 ml kookvocht per persoon.
Blus de groenten af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg de passata toe. Voeg de caponatadip, olijven, kappertjes, de helft van het kookvocht en 1/2 tl suiker per persoon toe, meng goed en laat de saus, afgedekt, 7 - 10 minuten sudderen. Verlaag eventueel het vuur als het te hard kookt.
Snijd het basilicum grof.
Voeg de gekookte pasta toe aan de saus met nog 2 el kookvocht per persoon (zie Tip). Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Is de saus al dun genoeg? Laat het kookvocht dan achterwege. Is de saus aan de droge kant? Voeg dan nog meer kookvocht toe.
Verdeel de pasta over diepe borden. Besprenkel met de geroosterde-paprikasaus en garneer met het basilicum.