Volkoren spaghetti met vegan cacciatoresaus
Volkoren spaghetti met vegan cacciatoresaus

Volkoren spaghetti met vegan cacciatoresaus

met aubergine, geroosterde-paprikasaus en olijven

Vandaag pasta met een saus geïnspireerd op cacciatoresaus, maar dan als vegan variant! Een saus vol verschillende groenten waarbij je de kaas niet zult missen.

Tags:
Plant-based
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Wholewheat spaghetti

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Eggplant

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

100 g

Passata

30 g

Tomato tapenade

(Contains Sulphites May be present Celery)

20 g

Leccino olives

40 g

Roasted bell pepper sauce

5 g

Fresh basil

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2842 kJ
Calories679 kcal
Fat26 g
Saturated Fat3.7 g
Carbohydrate87.8 g
Sugar22.4 g
Dietary Fiber13.3 g
Protein17.8 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Sautépan or large frying pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de aubergine in blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en aubergine toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de aubergine goudbruin kleurt. Voeg de Siciliaanse kruiden en knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet af, maar bewaar 100 ml kookvocht per persoon. 

Saus laten sudderen
3

Blus de groenten af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg de passata toe. Voeg de tomatentapenade, olijven, de helft van het kookvocht en 1 tl suiker per persoon toe. Meng goed en laat de saus, afgedekt, 7 - 10 minuten sudderen. Verlaag eventueel het vuur als het te hard kookt.

Basilicum snijden
4

Snijd het basilicum grof. 

Pasta toevoegen
5

Voeg de gekookte pasta en 2 el kookvocht per persoon toe aan de saus (zie Tip). Meng alles goed door en breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Is de saus al dun genoeg? Laat het kookvocht dan achterwege. Is de saus aan de droge kant? Voeg dan nog meer kookvocht toe.

Serveren
6

Verdeel de pasta over diepe borden. Besprenkel met de geroosterde-paprikasaus en garneer met het basilicum.