Kip in citrus-botersaus
Kip in citrus-botersaus

Kip in citrus-botersaus

met risotto van orzo, courgette en peterselie

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Tags:
Extra Veggies
High Protein
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken breast

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

½ piece

Courgette

100 g

Spinach

(May be present Celery)

1 piece

Garlic

10 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

½ piece

Easy peel orange

½ piece

Lemon

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

175 milliliters

Low sodium chicken stock

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3033 kJ
Calories725 kcal
Fat28.9 g
Saturated Fat11.2 g
Carbohydrate73.4 g
Sugar15.1 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein41.4 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan with lid
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Rooster de orzo 1 minuut, giet de bouillon erbij en dek af met het deksel.
  • Laat 10 - 11 minuten op laag vuur koken. Roer regelmatig door. Voeg eventueel een scheutje water toe als je de orzo te droog vindt.
  • Roer de spinazie erdoor en kook 1 minuut verder.
Kip bakken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 2 - 3 minuten per kant.
  • Zet het vuur lager en bak 4 - 5 minuten verder, of tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en houd apart. Bewaar de pan voor de volgende stap.
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes en pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Verhit 1/2 olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en courgette 3 - 4 minuten. Voeg toe aan de orzo en breng op smaak met peper en zout. 
Saus maken
3
  • Snijd ondertussen de peterselie grof. Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen. Pers de sinaasappel en citroen uit in een kleine kom.
  • Verhit de overige roomboter in dezelfde pan van de kip. Voeg de honing en het sinaasappel- en citroensap toe. Laat de saus 1 - 2 minuten inkoken.
  • Voeg de helft van de peterselie en de sinaasappel- en citroenrasp naar smaak toe. 
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over diepe borden.
  • Snijd de kip in plakjes en serveer op de orzo.
  • Giet de citrus-botersaus erover en garneer met de overige peterselie.