De Waldorfsalade is vernoemd naar het Waldorf-Astoria hotel in New York, waar deze salade meer dan 100 jaar geleden op het menu belandde. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2.5 stalk
Celery
(Contains Celery)
⅓ piece
[Persian] cucumber
¼ piece
Apple
¼ piece
Lemon
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 piece
Wholewheat bread roll
25 g
Blue cheese cubes
30 g
Arugula & lamb's lettuce
20 g
Sultanas
10 g
Chopped walnuts
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meet de juiste hoeveelheid bleekselderij en komkommer af. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes (halveer de grote stengels eventueel eerst in de lengte). Snijd de komkommer en de appel in blokjes. Pers de citroen uit boven een kleine kom.
Tip: Liever plakjes? Snijd de komkommer en de appel dan in mooie dunne plakjes. Als je het lekker vindt, kun je de appel ook eerst schillen.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise en 1/2 el citroensap. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de bleekselderij, komkommer en appel met de dressing.
Tip: Bleekselderij zit bomvol vitamine A en C. Lekker in dit gerecht, soep en risotto of als snack met een dip. Naast de bleekselderij zit er ook veel vitamine A in de wortel.
Bak de broodjes 6 - 8 minuten in de oven. Verkruimel de danablu of snijd in kleine blokjes. Meng de rucola en veldsla, danablu, rozijnen en walnootstukjes met de dressing. Schep alles goed om en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip: Voeg extra aroma toe aan de walnootstukjes door ze kort mee te roosteren met de broodjes in de oven. Pas wel op dat ze niet verbranden!
Verdeel de salade over de borden en serveer met het broodje.