In de dressing voor deze aardappelsalade gebruik je twee ingrediënten die je vanwege hun frisse smaak veel terugvindt in gerechten met vis: citroen en dille. Dille heeft een uitgesproken, sterke smaak die goed past bij vette vis. Het kruid wordt dan ook veel gebruikt in de Scandinavische keuken waar het de perfecte partner is voor vette vis als forel en zalm.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Krieltjes
½ unit
Rode paprika
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
1 unit
Krulandijvie
4 bunch
Verse dille
(May be present Celery)
½ unit
Citroen
1 unit
Gerookte forelfilet
(Contains Fish)
½ tablespoon
Olijfolie
1.5 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
• Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en breng aan de kook. • Kook de krieltjes in 15 – 17 minuten beetgaar en giet af.
• Snijd de rode paprika in blokjes. • Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de mini-romainesla in repen. • Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika, rode ui en knoflook 5 - 6 minuten op middelhoog vuur.
• Pers de citroen uit en snijd de dille fijn. • Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie, honing, dille, peper en zout. • Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken.
• Meng in de saladekom de dilledressing met de miniromainesla, krieltjes, paprika, ui en gerookte forel. • Verdeel over de borden en besprenkel naar smaak met het overige citroensap.