In de dressing voor deze maaltijdsalade gebruik je twee ingrediënten die je vanwege hun frisse smaak veel terugvindt in gerechten met vis: citroen en dille. Dille heeft een uitgesproken, sterke smaak die goed past bij vette vis. Het kruid wordt dan ook veel gebruikt in de Scandinavische keuken waar het de perfecte partner is voor vette vis als forel en zalm.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Drieling aardappelen
½ unit
Rode paprika
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
1 unit
Mini-romaine sla
2.5 g
Verse dille
(May be present Celery)
½ unit
Citroen
1 unit
Gerookte forelfilet
(Contains Fish)
½ tablespoon
Olijfolie
1.5 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
• Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en breng aan de kook. • Kook de aardappelen in 15 – 17 minuten beetgaar en giet af.
• Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes. • Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de mini-romaine in repen. • Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika, rode ui en knoflook 5 - 6 minuten op middelhoog vuur.
• Pers ondertussen de citroen uit en snijd de dille fijn. • Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie, honing, dille, peper en zout. • Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken.
• Meng in de saladekom de dilledressing met de mini-romaine, aardappelen, paprika, ui en gerookte forel. • Verdeel over de borden en besprenkel naar smaak met het overige citroensap.