Warme maaltijdsalade met gerookte forel
Warme maaltijdsalade met gerookte forel

Warme maaltijdsalade met gerookte forel

Met krieltjes, frisse citroen en verse dille

In de dressing voor deze maaltijdsalade gebruik je twee ingrediënten die je vanwege hun frisse smaak veel terugvindt in gerechten met vis: citroen en dille. Dille heeft een uitgesproken, sterke smaak die goed past bij vette vis. Het kruid wordt dan ook veel gebruikt in de Scandinavische keuken waar het de perfecte partner is voor vette vis als forel en zalm.

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Drieling aardappelen

½ unit

Rode paprika

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Mini-romaine sla

2.5 g

Verse dille

(May be present Celery)

½ unit

Citroen

1 unit

Gerookte forelfilet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2410 kJ
Calories576 kcal
Fat27 g
Saturated Fat4.2 g
Carbohydrate50 g
Sugar12.5 g
Dietary Fiber8 g
Protein26 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Cutting Board
Peeler
Salad Bowl
Fork
Plate

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

• Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en breng aan de kook. • Kook de aardappelen in 15 – 17 minuten beetgaar en giet af.

Snijden en bakken
2

• Snijd ondertussen de rode paprika in blokjes. • Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de mini-romaine in repen. • Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak de paprika, rode ui en knoflook 5 - 6 minuten op middelhoog vuur.

Dressing en forel bereiden
3

• Pers ondertussen de citroen uit en snijd de dille fijn. • Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie, honing, dille, peper en zout. • Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken.

Serveren
4

• Meng in de saladekom de dilledressing met de mini-romaine, aardappelen, paprika, ui en gerookte forel. • Verdeel over de borden en besprenkel naar smaak met het overige citroensap.