Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade
Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade

Wentelteefjes van brioche met banaan en chocolade

met mascarpone en pindakaas

Fan van zoetigheid? Deze wentelteefjes met mascarpone, banaan en chocoladevlokken zijn een ware traktatie!

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Ei
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Banana

1 piece

Brioche bun

(Contains Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

25 g

Mascarpone

(Contains Melk (inclusief lactose))

1 piece

Egg

(Contains Ei)

1 tube

Peanut butter

(Contains Pinda's May be present Noten)

75 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Melk (inclusief lactose))

15 g

Chocolate chips

(Contains Melk (inclusief lactose), Soja May be present Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Salt

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)3137 kJ
Calories750 kcal
Fat37.1 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate79.6 g
Sugar44 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein23 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Deep Plate
Whisk
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1
  • Snijd het briochebroodje in plakken van 2 cm dik.
  • Pel de banaan en snijd in plakjes (zie Tip).
  • Hak de chocoladedruppels grof. 

Tip: Met de bananen en eieren die je overhoudt, kun je de volgende dag banaan-eipannenkoekjes bakken!

2
  • Klop in een diep bord de melk, het ei, de suiker en een snufje zout met een garde. 
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Wentel ondertussen de briocheplakken door het eimengsel. Let op: laat de plakken niet liggen in het eimengsel, want als het brood te nat is worden de wentelteefjes niet krokant.
  • Leg de briocheplakken in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.
4
  • Verdeel de wentelteefjes over de borden.
  • Serveer met de mascarpone en garneer met de banaan, chocoladedruppels en pindakaas.
  • Besprenkel met de honing.