Wentelteefjes van brioche met frambozen
Wentelteefjes van brioche met frambozen

Wentelteefjes van brioche met frambozen

met mascarpone en kaneel

Fan van zoetigheid? Deze wentelteefjes met mascarpone, frambozen en kaneel zijn een ware traktatie!

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Soy
Wheat
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

50 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

65 g

Raspberries

¾ teaspoon

Ground cinnamon

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Sugar

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)2058 kJ
Calories492 kcal
Fat22.4 g
Saturated Fat10.8 g
Carbohydrate53 g
Sugar21.1 g
Dietary Fiber4.8 g
Protein17.4 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Deep Plate
Whisk
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Snijd het briochebroodje doormidden. 

2

Voeg de suiker toe aan een diep bord. Klop in een ander diep bord de melk, eieren, kaneel en een snufje zout met een garde.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de briocheplakken door het eimengsel en vervolgens door de suiker. Let op: laat de plakken niet in het eimengsel liggen, anders blijven ze te nat worden de wentelteefjes niet krokant. Leg de briocheplakken in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden (zie Tip).

Tip: De snelheid waarmee suiker karamelliseert is afhankelijk van de pan die je gebruikt. Zet het vuur wat lager als de suiker te snel bruin wordt.

4

Verdeel de wentelteefjes over de borden. Serveer met de mascarpone en garneer met de frambozen. Bestrooi eventueel met wat extra kaneel (zie Tip).

Tip: Houd je van zoet? Besprenkel met wat honing!