Geen week naar de sneeuw dit jaar? Ga voor wintersport op je bord en waan je in de sneeuw met deze maand elke week een piste-klassieker op het menu.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
½ piece
Apple
½ piece
Carrot
½ piece
Red onion
5 g
Fresh curly parsley
¼ piece
Lemon
100 g
Sauerkraut
50 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 piece
Pork Wiener schnitzel
40 g
Cranberry chutney
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ teaspoon
Sugar
½ tablespoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van 1/2 cm breed van. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 35 – 40 minuten in het midden van de oven tot ze gaar en goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.
Snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de wortel. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Hak de krulpeterselie fijn. Snijd de citroen in dunne plakken.
Weeg 100 gram zuurkool af per persoon. Spoel de zuurkool af onder de kraan in een vergiet. Druk het vocht eruit met een lepel en voeg de zuurkool toe aan een saladekom. Voeg hier vervolgens de geraspte wortel, de rode ui, appel, mayonaise en de helft van de krulpeterselie aan toe. Voeg per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Schep de ovenfrietjes om na 20 minuten bakken. Zet ze terug in het midden van de oven en bak nog 20 minuten verder.
Tip: Wist je dat deze maaltijd bijna 50% van de ADH vezels bevat? Door veel vezels te eten zorg je voor goed werkende darmen. Dat levert veel voordelen op voor je gezondheid, zoals een versterkt immuunsysteem en een gezond cholesterolgehalte.
Verhit 10 minuten voordat de ovenfrietjes klaar zijn 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg zodra de boter goed heet is de schnitzel voorzichtig toe aan de pan. Bak de schnitzel 3 minuten per kant, tot hij goudbruin is.
Tip: Voeg de schnitzel pas toe als de boter goed heet is. Als de boter niet meer bruist en lichtelijk begint te kleuren, kun je gaan bakken.
Verdeel de ovenfrietjes over de borden en schep de schnitzel erbij. Serveer met de sauerkrautsalade en de cranberrychutney. Garneer met een schijfje citroen en de krulpeterselie.
Tip: De wienerschnitzel is nieuw in jouw box. Speciaal voor ons is aan deze variant minder zout toegevoegd. Het resultaat is even lekker maar beter voor jou.