The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
½ piece
Apple
½ piece
Carrot
½ piece
Red onion
5 g
Fresh curly parsley
(May be present Celery)
¼ piece
Lemon
100 g
Sauerkraut
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 piece
Pork Wiener schnitzel
(Contains Barley, Egg, Wheat May be present Soy, Mustard)
40 g
Cranberry chutney
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ teaspoon
Sugar
½ tablespoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in het midden van de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.
Snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de wortel. Snijd de ui in fijne halve ringen. Hak de krulpeterselie fijn. Snijd de citroen in partjes.
Weeg 100 gram zuurkool af per persoon. Spoel de zuurkool af onder de kraan in een vergiet. Druk het vocht eruit met een lepel en voeg de zuurkool toe aan een saladekom. Voeg hier vervolgens de geraspte wortel, ui, appel, mayonaise, de helft van de krulpeterselie en per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Schep de ovenfrietjes om na 20 minuten bakken. Zet ze terug in het midden van de oven en bak nog 20 minuten verder.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd bijna 50% van de ADH vezels bevat? Door veel vezels te eten zorg je voor goed werkende darmen. Dat levert veel voordelen op voor je gezondheid, zoals een versterkt immuunsysteem en een gezond cholesterolgehalte.
Verhit 10 minuten voordat de ovenfrietjes klaar zijn 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de boter goed heet is, de schnitzel voorzichtig toe aan de pan. Bak de schnitzel 3 minuten per kant, tot hij goudbruin is.
Tip: Voeg de schnitzel pas toe als de boter goed heet is. Als de boter niet meer bruist en lichtelijk begint te kleuren, kun je gaan bakken.
Verdeel de ovenfrietjes over de borden en schep de schnitzel erbij. Serveer met de sauerkrautsalade en de cranberrychutney. Garneer met een citroenpartje en de overige krulpeterselie.