Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa
Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Je bakt de wijtingfilet op de huid en serveert hem met een frisse salsa van romatomaat

De wijting die je voor dit gerecht gebruikt wordt aangevoerd in Peterhead in Noord-Oost Schotland. De vis is gevangen door een visnet in een cirkel uit te zetten en daarna de onderkant van het net te sluiten. Hierdoor heeft deze vangstmethode geen impact op de bodem van de zee en bovendien wordt er weinig brandstof gebruikt!

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Roodschillige aardappelen

200 g

Groene asperges

¼ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Mini-romatomaten

¼ unit

Citroen

1 unit

Wijtingfilet met huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories465 kcal
Energy (kJ)1946 kJ
Fat17 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate46 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein29 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan
Tall-Sided Pan
Grater

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 150 graden.

2

Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en houd afgedekt warm.

Snijd de onderste 2 cm van de asperges
3

Verwijder ondertussen de onderste 2 cm van de asperges.

Bak de asperges rondom
4

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de asperges 8 - 10 minuten rondom. Breng op smaak met peper en zout en houd daarna warm in de oven.

5

Snipper ondertussen de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd ook de romatomaat fijn. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Meng de sjalot, knoflook, romatomaat, extra vierge olijfolie, ½ el citroensap per persoon en een ½ tl citroenrasp per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan en bak de wijtingfilet op de kant met huid 3 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout en bak daarna nog 1 minuut op de andere kant.

Garneer de maaltijd
7

Verdeel de wijtingfilet, groene asperges en aardappelen over de borden. Garneer de wijtingfilet en asperges met de overige citroenrasp en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en citroensap. Serveer de maaltijd met de tomatensalsa.