Wijting is een roofvis en behoort tot de familie van de kabeljauw-achtigen. Hij voedt zich met kreeftjes, garnalen, mosselen, inktvis en kleine visjes als sprot, sardine en jonge haring. De wijting heeft teer visvlees, ideaal dus voor een bereiding met weinig hande-lingen zoals in dit gerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
1 unit
Pruimtomaat
½ unit
Aubergine
1 teaspoon
Paprikapoeder
1 unit
Wijtingfilet met huid
(Contains Fish)
40 g
Tomatentapenade
(Contains Fish)
1 unit
Bruine ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
100 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat en aubergine klein.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat en zwarte balsamicoazijn toe en bak 2 minuten. Voeg de aubergine, paprikapoeder en de helft van de tomatentapenade toe. Voeg de bouillon toe, laat 10 - 12 minuten, afgedekt, zachtjes koken of tot de aubergine zacht is. Haal halverwege de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi ondertussen de wijtingfilet op de kant zonder vel met peper en zout en leg de wijtingfilet met velkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Besmeer het vel van de wijting in met de overige tomaten-tapenade. Bak de wijtingfilet en ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.
Verdeel de ratatouille over de borden en serveer deze met de wijtingfilet. Scheur de ciabatta in stukken en doop in de ratatouille.