Het vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
5 g
Fresh curly parsley
1 piece
Wild boar burgers
6.25 g
Panko breadcrumbs
¼ roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat May be present Milk)
1 piece
Apple
½ piece
Purple carrot
½ piece
Carrot
15 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
Mustard
½ teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer het bladerdeeg in de lengte. Snipper de ui. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng in een grote kom: de wildzwijnburger, de ui, de panko, de helft van de krulpeterselie en 1 tl mosterd per persoon. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door. Vorm 1 worst per persoon die even lang is als de strook bladerdeeg en leg de worst er in het midden op.
Vouw het bladerdeeg om de worst heen. Bestrijk het laatste randje met water zodat je het broodje goed dicht kunt plakken. Vouw ook de uiteinden dicht. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Kerf het bladerdeeg kruislings in en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven of totdat het bladerdeeg goudbruin kleurt.
Tip: Zie je dat de broodjes niet gelijkmatig bruin worden? Zet de bakplaat dan halverwege omgedraaid terug in de oven.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de appel, 1 tl honing en 30 ml water per persoon toe aan een steelpan met deksel. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 – 14 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de appel grof met een vork. Bewaar de appelmoes tot serveren met het deksel op de pan.
Rasp de wortel en de paarse wortel met een grove rasp.
Maak in een saladekom een dressing van de mayonaise en per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg naar smaak peper en zout toe en meng de geraspte wortel en de overige krulpeterselie door de dressing.
Serveer de wildzwijn-worstenbroodjes met de wortelsalade en de appelmoes.
Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.