Wildzwijnburger deluxe met wortelpuree
Wildzwijnburger deluxe met wortelpuree

Wildzwijnburger deluxe met wortelpuree

met spruitjes, serranoham en walnoten

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Allergens:
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

150 g

Brussels sprouts

50 g

Mustard cress

½ piece

Onion

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Wild boar burgers

⅔ piece

Carrot

40 g

Serrano ham

Not included in your delivery

1.5 teaspoon

Mustard

1

[Plant-based] milk

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3706 kJ
Calories886 kcal
Fat50.9 g
Saturated Fat17.5 g
Carbohydrate56.4 g
Sugar10.3 g
Dietary Fiber18.1 g
Protein45.1 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Sautépan or large frying pan
Potato Masher
Aluminum Foil

Cooking Steps

Koken
1

Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in dunne plakken.  Snijd de harde onderkant van de spruiten. Kook de aardappelen en wortel samen, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar in 1 van de pannen. Kook de spruiten 4 minuten in de andere pan. Giet af en spoel de spruiten onder koud water zodat ze niet verder garen.

Voorbereiden
2

Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Rooster de walnoten tot ze beginnen kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Houd ook de pan apart voor stap 5. Trek ondertussen de serranoham uit elkaar in kleinere stukken. Knip de mosterdcress los van het plantje.

Spruiten bakken
3

Snipper de ui. Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spruiten met de helft van de ui 8 minuten al roerend (zie Tip). Voeg dan de serranoham toe aan de pan met spruiten. Bak nog 2 minuten op hoog vuur, of tot de serranoham krokant is.

Tip: Heb je erg grote spruiten gekregen? Snijd ze dan eventueel doormidden zodra ze zijn afgekoeld.

Puree afmaken
4

Giet de aardappelen en wortel af en stamp fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk toe en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd. Meng goed. Breng de puree op smaak met peper en zout. Houd de puree warm op laag vuur.

Wildzwijnburger bakken
5

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan van de walnoten op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 3 minuten per kant. Voeg de overige ui toe wanneer je de burger omdraait. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg een scheutje water en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe aan de koekenpan. Kook kort in en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de puree op de borden. Leg de burger en de spruitjes ernaast. Garneer de spruitjes met de walnoten en de puree met de mosterdcress. Serveer met de jus.