Wildzwijnburger deluxe met oude kaas en ovenfrietjes
Wildzwijnburger deluxe met oude kaas en ovenfrietjes

Wildzwijnburger deluxe met oude kaas en ovenfrietjes

met appel-koolsalade en toppings van ontbijtspek en cranberrychutney

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Brioche bun

50 g

Shredded red cabbage

½ piece

Apple

½ piece

Red onion

2 slice

Bacon

1 piece

Wild boar burgers

20 g

Cranberry chutney

25 g

Grated aged Gouda

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

25 g

[Plant-based] mayonnaise

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ teaspoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories1260 kcal
Energy (kJ)5272 kJ
Fat76 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate101 g
Sugar33 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein40 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Ovenfrietjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van ½ - 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30 - 40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Bak het briochebroodje de laatste 2 - 3 minuten mee.

Salade voorbereiden
2

Hak de gesneden rodekool fijn. Snijd 2 dunne plakjes per persoon van de appel voor op de burger en verwijder het klokhuis. Snijd de overige appel in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 el honing, peper en zout.

Salade maken
3

Voeg de rodekool en de appel toe aan de saladekom. Schep goed om en laat de dressing intrekken. Bewaar apart tot gebruik. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen.

Burgers bakken
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek zonder olie in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Voeg de rode ui en de wildzwijnburger toe. Bak de burgers 4 - 5 minuten per kant, of tot ze gaar zijn. Haal de burgers uit de pan en blus de rode ui af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Burgers beleggen
5

Snijd het briochebroodje open en besmeer beide kanten met de cranberrychutney. Verdeel de appelschijfjes erover en leg de wildzwijnburgers en rode ui erop. Verdeel de geraspte kaas en ontbijtspek over de burgers.

Tip: Heb je de kaas liever gesmolten op de burger? Verdeel de kaas dan al in stap 4 over de burgers en bak 3 - 4 minuten mee met het deksel op de pan.

Serveren
6

Meng de rucola en veldsla door de rodekoolsalade. Serveer de burgers met de salade, ovenfrietjes en mayonaise.