Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
1 piece
Brioche bun
50 g
Shredded red cabbage
½ piece
Apple
½ piece
Red onion
2 slice
Bacon
1 piece
Wild boar burgers
20 g
Cranberry chutney
25 g
Grated aged Gouda
30 g
Arugula & lamb's lettuce
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White balsamic vinegar
¼ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
25 g
[Plant-based] mayonnaise
½ teaspoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van ½ - 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30 - 40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Bak het broodje de laatste 2 - 3 minuten mee.
Hak de gesneden rodekool fijn. Snijd 2 dunne plakjes per persoon van de appel voor op de burger en verwijder het klokhuis. Snijd de overige appel in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 el honing, peper en zout.
Voeg de rodekool en de appel toe aan de saladekom. Schep goed om en laat de dressing intrekken. Bewaar apart tot gebruik. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Voeg de ui en de wildzwijnburger toe. Bak de burger 4 - 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Haal de burger uit de pan en blus de ui af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
Snijd het broodje open en besmeer beide kanten met de cranberrychutney. Verdeel de appelschijfjes erover en leg de wildzwijnburger en ui erop. Verdeel de geraspte kaas en het ontbijtspek over de burger (zie Tip).
Tip: Heb je de kaas liever gesmolten op de burger? Verdeel de kaas dan al in stap 4 over de burgers en bak 3 - 4 minuten mee met het deksel op de pan.
Meng de rucola en veldsla door de rodekoolsalade. Serveer de burger met de salade, ovenfrietjes en mayonaise.