Wild Boar Burger with Creamy Spinach
Wild Boar Burger with Creamy Spinach

Wild Boar Burger with Creamy Spinach

over potato & carrot mash

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Wild boar burgers

1 piece

Carrot

200 g

Potatoes

100 g

Spinach

40 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

40 g

Onion chutney

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Mustard

¼ piece

Low sodium beef stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3371 kJ
Calories806 kcal
Fat49.2 g
Saturated Fat24.5 g
Carbohydrate57.4 g
Sugar20.3 g
Dietary Fiber15 g
Protein28.4 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Wok or sautépan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes. Zet de aardappel en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Burger bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant. Haal daarna de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap.

Jus maken
3

Voeg de uienchutney en per persoon: 100 ml water en 1/4 runderbouillonblokje toe aan de koekenpan waarin je net de burger hebt gebakken. Meng goed door en laat de jus 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen zodat hij indikt (zie Tip). Roer af en toe door.

Tip: Vind je dat de saus nog wat te dun is? Zet het vuur de laatste 2 minuten hoog zodat de saus meer kan indikken.

Spinazie bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat slinken. Voeg, zodra de spinazie geslonken is, de kruidenroomkaas toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
5

Stamp de aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met 1/2 tl mosterd per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en schep de spinazie ernaast. Leg de wildzwijnburger op de puree en giet de jus eroverheen.