Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Wild boar burger
(Contains Soy, Wheat, Mustard)
1 piece
Carrot
150 g
Sweet potato
40 g
Arugula & lamb's lettuce
40 g
Onion chutney
½ piece
Onion
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
¼ piece
Low sodium beef stock cube
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
Snipper de ui. Was of schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes. Zet de zoete aardappel en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant. Haal daarna de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Voeg de ui toe aan dezelfde koekenpan. Verlaag het vuur en bak de ui 4 - 5 minuten, of tot hij zacht is. Voeg de uienchutney en per persoon: 100 ml water en 1/4 runderbouillonblokje toe aan de koekenpan. Meng goed door en laat de jus nog 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen zodat hij indikt (zie Tip).
Tip: Vind je de jus nog wat te dun? Zet het vuur dan de laatste 2 minuten hoog.
Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sla door de dressing.
Stamp de zoete aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met 1/2 tl mosterd per persoon, peper en zout.
Verdeel de puree over de borden. Leg de wildzwijnburger op de puree en giet de jus eroverheen. Serveer de salade ernaast.