Wildzwijnburger met jus van pikante uienchutney
Wildzwijnburger met jus van pikante uienchutney

Wildzwijnburger met jus van pikante uienchutney

met zoete aardappel-wortelpuree, rucola en veldsla

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Soy
Wheat
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Wild boar burger

(Contains Soy, Wheat, Mustard)

1 piece

Carrot

150 g

Sweet potato

40 g

Arugula & lamb's lettuce

40 g

Onion chutney

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium beef stock cube

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories658 kcal
Energy (kJ)2754 kJ
Fat32.8 g
Saturated Fat12.1 g
Carbohydrate61.6 g
Sugar31.1 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein22.7 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Salad Bowl
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Was of schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes. Zet de zoete aardappel en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Burger bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant. Haal daarna de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Jus maken
3

Voeg de ui toe aan dezelfde koekenpan. Verlaag het vuur en bak de ui 4 - 5 minuten, of tot hij zacht is. Voeg de uienchutney en per persoon: 100 ml water en 1/4 runderbouillonblokje toe aan de koekenpan. Meng goed door en laat de jus nog 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen zodat hij indikt (zie Tip). 

Tip: Vind je de jus nog wat te dun? Zet het vuur dan de laatste 2 minuten hoog.

Salade maken
4

Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sla door de dressing.

Puree maken
5

Stamp de zoete aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met 1/2 tl mosterd per persoon, peper en zout. 

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden. Leg de wildzwijnburger op de puree en giet de jus eroverheen. Serveer de salade ernaast.