Kruid je frieten eens met paprikapoeder, chilipoeder of verse kruiden zoals peterselie! Ook lekker: de frieten met kaas bestrooien wanneer deze uit de oven komen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
1 piece
Mini hamburger bun
2 piece
Tomato
½ piece
Red onion
1 piece
Wild boar burgers
15 g
Grated mature cheese
20 g
Arugula
9.9 g
Sunflower & pumpkin seed mix
20 g
Onion chutney
½ teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 150 g aardappelen per persoon.
Snijd de rode ui in halve maantjes. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui met een flinke snuf zout in 6 - 8 minuten zacht. Snijd ondertussen de tomaat klein. Haal de ui uit de pan en bewaar apart.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant. Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burgers en laat smelten.
Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: bak hem korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.
Meng in de saladekom de rucola, tomaat, pittenmix en de helft van de gebakken ui door de dressing.
Verdeel de frieten over de borden. Snijd de hamburgerbollen open en beleg elke bol met een wildzwijnburger. Schep er een lepel uienchutney op en leg dan de overige gebakken ui erop. Serveer de salade erbij.