Wildzwijnburger met kaas en uienchutney
Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en tomatensalade

Kruid je frieten eens met paprikapoeder, chilipoeder of verse kruiden zoals peterselie! Ook lekker: de frieten met kaas bestrooien wanneer deze uit de oven komen.

Tags:
Family
Allergens:
Lupine
Milk
Sesame
Wheat
Soy
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Mini hamburger bun

(Contains Lupine, Milk, Sesame, Wheat May be present Egg, Gluten, Tree nuts, Soy)

½ piece

Onion

1.5 piece

Tomato

1 piece

Wild boar burger

(Contains Soy, Wheat, Mustard)

15 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

40 g

Arugula

20 g

Onion chutney

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories951 kcal
Energy (kJ)3980 kJ
Fat51.4 g
Saturated Fat17.6 g
Carbohydrate84.3 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber12.8 g
Protein33.8 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in repen van maximaal 1 cm dik (zie Tip). Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 150 gram aardappelen per persoon. De overige aardappelen kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Groenten bereiden
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout in 6 - 8 minuten zacht. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Haal de ui uit de pan en bewaar apart.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Dressing maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant (zie Tip). Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burgers en laat smelten.

Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: bak hem korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.

Salade mengen
5

Meng in de saladekom de rucola, tomaat en de helft van de gebakken ui door de dressing.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Snijd de hamburgerbollen open en beleg elke bol met 1 wildzwijnburger. Schep er 1 lepel uienchutney op en leg dan de overige gebakken ui erop. Serveer de salade erbij.