Wildzwijnburger met mosterdroomsaus
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortels

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Tags:
Family
Allergens:
Soja
Tarwe
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Green beans

½ piece

Carrot

250 g

Potatoes

½ piece

Red onion

½ piece

Garlic

1 piece

Wild boar burger

(Contains Soja, Tarwe, Mosterd)

50 milliliters

Cooking cream

(Contains Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

2 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Red wine vinegar

5 milliliters

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories805 kcal
Energy (kJ)3370 kJ
Fat47.2 g
Saturated Fat24.7 g
Carbohydrate61.3 g
Sugar7.4 g
Dietary Fiber15.5 g
Protein30.2 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Potato Masher
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen en de groenten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de wortel in plakjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

Puree maken
2

Kook de aardappelen met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp met een aardappelstamper de aardappelen tot een puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten koken
3

Kook in de andere pan met deksel de sperziebonen en wortelplakjes, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af, bewaar in de pan en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Ze zijn ook rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak de helft van de rode ui en de helft van de knoflook mee. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg de kookroom en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten op smaak brengen
5

Voeg vlak voor serveren de overige rode ui, de overige knoflook en 1/2 el roomboter per persoon toe aan de pan met sperziebonen en wortel. Verhit nog 1 – 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree en de burger over de borden. Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.