Wildzwijnworst met spruiten en peen uit de oven
Wildzwijnworst met spruiten en peen uit de oven

Wildzwijnworst met spruiten en peen uit de oven

Je bereidt een bakplaat vol met spruiten en peen. Daarbij bak je een bijzondere worst van wildzwijn, waarvoor je zelf de sinaasappeljus maakt. Je serveert er je aardappelen bij die je extra op smaak brengt met knoflook.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Kruimige aardappelen

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Peen

150 g

Spruiten

1 teaspoon

Gedroogde tijm

½ unit

Handsinaasappel

1 unit

Wildzwijn-rundersaucijs

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2977 kJ
Calories714 kcal
Fat39 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate58 g
Sugar29.4 g
Dietary Fiber15 g
Protein27 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in plakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in parten. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in plakken.

2

Verhit vervolgens de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Voeg na 20 minuten de knoflook toe en haal de deksel van de pan.

Leg de groenten op een bakplaat
3

Halveer ondertussen de spruiten en meng met de peen, tijm en de overige olijfolie op een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd ondertussen de helft van de benodigde sinaasappel in schijfjes en pers het sap van de overige sinaasappel uit.

Bak de worst
5

Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de wildzwijnworst, afgedekt, in 10 minuten rondom bruin. Voeg de laatste 2 minuten de sinaasappelschijfjes en het sinaasappelsap toe en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de aardappelen en groenten over de borden. Serveer met de wildzwijnworst en garneer met de sinaasappeljus
6

Verdeel de aardappelen en groenten over de borden. Serveer met de wildzwijnworst en garneer met de sinaasappeljus.